Home | Programma | Artiesten | Sponsoren | Nieuws

 

 

Reportage Deventer tv

Reportage naar aanleiding van het Thriller Festival op 4 oktober. Samen met Almar Otten gaat presentator Richard Brand op tour door de binnenstad langs moordplekken uit zijn boek. Uitgezonden door Deventer Televisie op 14 oktober 2009.

Bekijk hier deel 1 en deel 2

 

3voor12: Thrillerfestival zorgt voor een spannende zondag

Zondag 4 oktober in het Burgerweeshuis: het thrillerfestival vindt plaats. 's Morgens begint het festival met een ontbijt en een film in filmhuis De Keizer, gevolgd door een lunch in de Dikke van Dale. Daarna wordt er onder leiding van schrijver Almar Otten een stadswandeling gedaan, langs locaties in Deventer die hij in zijn misdaadromans gebruikt. Zowel bestaande als niet-bestaande locaties komen aan bod. Ook verwijst hij in zijn boeken naar bekende moordzaken zoals de putmoord en de moord op de weduwe Wittenberg. lees verder

 

Maar wie is nou de dader?: 'Boekenstad' Deventer in de band van eerste Thriller Festival

DEVENTER - Was het nu de accountant of de klusjesman? En wat heeft Maurice de Hond ermee te maken? Kortom: wil de echte moordenaar opstaan? Het Rigor Mortis Ensemble zat afgelopen zondagmiddag tijdens het Deventer Thrillerfestival erg met deze kwestie in haar maag. Maar een antwoord kwam er niet. lees verder

 

In de ban van moord en doodslag

In een woning aan de Graven is een lijk ontdekt. Het is uiteraard reden voor de politie de woning af te zetten en ook de 'burgemeester' is snel bij de plaats delict. Ter geruststelling: aan de Graven was gisteren geen sprake van moord, wl van een moordspel.

Het is een van de vele activiteiten in het kader van het Thriller Festival Deventer...... lees verder

 

Whodunnit? I-did-it!

Morgen verzamelt zich om 13.15 uur een groep lezers in de Bagijnenstraat te Deventer, alwaar een ‘misdadige stadswandeling’ zal beginnen. ‘Een spannende combinatie tussen verleden, fictie, werkelijkheid en het heden’, meldt de organisatie. Oud-stadsdichter Jos Paardekooper zal de belangstellenden leiden langs befaamde plaatsen delict uit de Deventer historie, maar ook langs enkele locaties uit Deventer thrillers... lees verder

 

RTV Oost nieuws

Een verslag van het festival.

klik hier voor de uitzending (vanaf 4.40 min)

 

Tijd voor theater

Een vooruitblik op het Thriller Festival in Deventer, met een bijzondere videoclip van het Rigor Mortis Ensemble.

klik hier voor de uitzending

 

Zingen en schrijven over moorden

In de Stentor van 26 september staat een uitgebreid stuk over de ontmoeting van Almar Otten en het Rigor Mortis Ensemble.

klik hier om het artikel te lezen (jpg)

 

Almar Otten vervangt Jos Paardekooper

Wegens omstandigheden kan Jos Paardekooper er zondag niet bij zijn. De stadswandeling zal nu worden begeleid door niemand minder dan misdaadauteur Almar Otten.

 

Rigor Mortis Ensemble te gast bij Cappuccino

Zaterdag 26 september was het Rigor Mortis Ensemble te gast bij het NCRV programma Cappuccino. Met naargeestige ballades over moord en doodslag...

luister hier het fragment

 

En dan nog even dit

Mede-organisator Nico Joosting Bunk was te gast bij het RTV Oost programma 'En dan nog even dit'. Hier was hij te gast om het Thriller festival onder de aandacht te brengen.

Bekijk de uitzending via onderstaande link

rtvoost.nl/tv/?uid=127885 (vanaf minuut 24)

 

Mysterieuze wapens

DEVENTER - Rood-wit afzetlint en de omtrek van wapens zijn sinds zaterdag op veel plaatsen opgedoken in de stad, zoals hier bij de ingang van de Stentor-vestiging.

Het gaat om een 'guerrilla-actie' van het Deventer Thriller Festival dat op 4 oktober wordt gehouden. Met deze actie willen de organisatoren aandacht vragen voor het festival. (bron)